banner3.png
FAQ

Hvordan vaske frontrute innvendig?

Regn, søle, steiner og fugleskitt (noen ganger forverret av regelmessig bruk av skitne og dårlig vedlikeholdte vindusviskere) setter frontruten på prøve. Uten regelmessig vedlikehold kan smusspartiklene forårsake varige merker på glasset som påvirker siktet. Å holde frontruten ren utvendig ved bruk av vindusviskere er en selvfølge for de fleste sjåfører. Frontruten fra innsiden er ikke så enkel å rengjøre på grunn av dens plassering i bilen, men det er nødvendig for å sikre optimalt syn: glasset påvirkes av sigarettrøyk, støvansamlinger og fett. Hvordan blir du kvitt disse og hvilke midler bør du bruke?

 

 

Hvilket produkt bør jeg bruke for å rengjøre frontruten?

Vask av bilglass, som skal utføres på begge sidene av frontruten (innvendig og utvendig), krever bruk av spesielle rengjøringsmidler og utstyr som er designet for å forbedre førerens syn uten å skade glasset med et uegnet produkt eller ukontrollerte manøvrer og bevegelser. For at vedlikehold skal ansees som fullstendig, anbefales på det sterkeste å sjekke om det er nok vindusvæske i bilen og om viskerblader er i god stand.

Hos bileiere som velger å vaske frontruten selv, står det mellom to løsninger:

enten brukes det spesialprodukter som er tilgjengelige hos alle Glassdrive-verksteder i smarte pakkeløsninger, eller anvendes det «hjemmelagde» midler basert på såpe, oppvaskmiddel og… sitron, en sitrusfrukt som er kjent for sine avfettende egenskaper.

De fleste vaskemidlene som er produsert for glassrengjøring inneholder ammoniakk i varierende mengder. Ammoniakk løser opp gassen med samme navn (ammoniakk) i vann, noe som gir sterke renseegenskaper til stoffet. Dette produktet som er veldig godt egnet for å bekjempe de tøffeste flekkene, er et kjemisk stoff med en sterk og litt aggressiv lukt som bør brukes med en viss forsiktighet og beskyttelse på hendene (til og med nesen for mest følsomme).

Dette er grunnen til at noen sjåfører foretrekker mildere og mer naturlige løsninger: hjemmelaget oppvaskmiddel laget for eksempel av Marseille- såpe og natron. Dette blandes med varmt vann og kan også tilsettes en skje med hvit eddik, en veldig billig eddiksyre. Selv om disse produktene er naturlige, bør de brukes med forsiktighet: påfør dem på glasset med en mikrofiberklut, den fjerner ufullkommenheter uten å forårsake slitasje på frontruten. Sitronsyren i sitronen vil hjelpe deg å unngå avleiringer og fettstriper etter kluten på glasset.

Finn et senter

Behov for mer informasjon?