banner3.png
FAQ

Hvordan fjerne dugg fra frontruten ?

Det er flere måter å fjerne dugg fra frontruten på. Dugg oppstår ved kondensering av vann i luften i form av damp på en kald overflate. Det gjelder derfor å varme opp denne overflaten, i dette tilfellet frontruten, med store mengder varm luft på en gang. Den vanligste måten å gjøre dette på er å bruke ventilasjon med høyere temperatur enn ute. Du kan konsentrere ventilasjonsluften på frontruten ved å lukke ventilene lengst unna.

De fleste kjøretøy har også en svært effektiv avduggingsfunksjon som blåser mye luft på frontruten på en gang. Merk at virkningen av mye luft på en gang er like viktig, eller viktigere, enn varmen. Det er derfor ikke nødvendig å velge en ekstremt høy temperatur. Noen grader varmere enn ute er nok. Og ikke glem at frontruten kanskje ikke liker at temperaturen stiger for raskt og kan sprekke.

 

 

Hvordan kan jeg unngå dugg på frontruten min?

Dugging av frontruten kan unngås ved å følge noen få regler. Begynn med å fjerne våte gjenstander i bilen som paraplyer, våte jakker eller tepper. Vann på disse gjenstandene i bilen din vil føre til at frontruten dugger når bilen lukkes.

I tillegg til fuktighet, la teknikere sjekke at bilen din er vanntett, men også godt ventilert. Et tett pollenfilter hindrer bilen i å bli skikkelig ventilert og vil føre til at bilen dugger. Lurt å få sjekket listene på dørene og soltak. Gammel eller skadet isolasjon kan forårsake lekkasje i bilen din.

 

 

Hvordan kan jeg vaske frontruten uten å etterlate spor?

Det er veldig viktig å holde frontruten rent. Fjern mesteparten av smuss ved å vaske glasset med såpevann og en svamp på utsiden. Svampen du vasker bilens glass med skal ikke brukes på noe annet, og du må huske å skylle den grundig etter bruk for å forhindre at bittesmå grus lager riper på frontruten.

Andre midler kan være nødvendige å bruke hvis glasset er veldig fett. Ta husholdningssprit eller aceton og spray det på en mikrofiberklut. Gni den inn til frontrutens glass er helt glatt. Pass på at det ikke søles på karosseriet, da rengjøringsmidlene kan skade lakken.

 

 

Hva bør jeg unngå å gjøre?

For å tine frontruten raskere har sjåfører (som ofte har det travelt) en tendens til å helle varmt vann på den. Frontruten kan sprekke på grunn av det termiske sjokket, i tillegg kan vannet som helles på frontruten fryse, og gjøre situasjonen enda verre.

Det er en god idé å bruke varmeren, men det er ikke nødvendig å slå den på for fullt. Det vil ta litt tid uansett, og da brukes det ikke ekstra energi unødvendig.

Finn et senter

Behov for mer informasjon?