banner3.png
FAQ

Hvor mye koster en frontrute?

Hvis du kommer til Glassdrive med en skadet frontrute, forsøker vi alltid å reparere den: det er både rimeligere, men også mer miljøvennlig. I en del tilfeller er skifte av bilglass uunngåelig. Aktuelle spørsmål: Hvor mye koster en frontrute? Hvordan vurderer du kostnadene for å bytte frontrute? Her er det du trenger å vite.

 

Hvor mye koster en frontrute?

Du må antaglig bytte frontrute på kjøretøyet ditt, og du vil gjerne finne ut hva en frontrute koster?

For å finne ut hvor mye en frontrute koster, må du gjøre flere vurderinger:

  • Bilmerke, med tanke på at jo mer eksklusiv den er, jo mer koster vanligvis en ny frontrute
  • Type glass som må skiftes: avhengig av teknologien den inkluderer (tonet frontrute, oppvarmet frontrute, atermisk frontrute, akustisk frontrute, frontrute utstyrt med regnsensor eller utstyrt med kjøreassistentkameraer osv.) Kostnadene for frontruten kan variere stort.

Totalt sett varierer prisen på en frontrute fra ca 4.000 til 25.000 kr (avhengig av kjøretøymodell og glass).

 

Hvor mye koster det å bytte frontrute?

Glassdrive er spesialist på utskifting av bilglass og et ruteskift kan ta mellom to og tre timer, avhengig av kjøretøymodell og om bilen har førerassistentkamera som må kalibreres på nytt. Glasset kan være på lager, eller leveres innen 24 timer avhengig av hvor i landet man er.

Arbeidsprisen for ruteskift inkluderer teknikerens arbeid, som består i å fjerne det skadede eller knuste glasset, montering av den nye ruten, kalibrere førerassistentkameraene på nytt og rengjøring innvendig i kjøretøyet. Du bør regne med å betale rundt 800 kr per time for arbeidskraften. Ikke nøl med å be om et pristilbud på bytte av frontrute.

Å bytte en frontrute har en betydelig kostnad. Bilforsikringen din dekker normalt kostnadene ved å skifte frontruten. Glassdrive er godkjent av de fleste forsikringsselskaper.

 

Gjør en avtale

 

Reparere i stedet for å bytte en frontrute når det er mulig

I Glassdrive er vår prioritet å reparere når vi kan, det vil si når skaden på kjøretøyets glass kan repareres med en spesiell resin, total prosedyretid på 30 minutter.

Hvis frontruten din er skadet, anbefaler vi at du kontakter et av våre verksteder. Vi kan ta en titt på skaden og finne ut om frontruten til bilen din kan repareres eller om den må skiftes. En ny frontrute vil garantert koste mer, men hvis skaden er for omfattende, kan det være uunngåelig.

Behov for mer informasjon?