banner3.png
FAQ

Hvordan fjerner jeg is på frontruta?

Isdannelse på frontruten er svært vanlig om vinteren. For å tine en frontrute effektivt bør du opptre rolig og metodisk. Du kan gå tilbake til den klassiske metoden og bruke en god skrape for å fjerne det tynne islaget! Det er også mulighet for å bruke en tinespray for å smelte islaget på noen få sekunder.

Tinespray er ikke anbefalt å bruke regelmessig på grunn av tilstedeværelsen av hydrokarboner og andre unaturlige stoffer som har en uønsket effekt. Den er i alle fall veldig effektiv og også veldig praktisk hvis du har det travelt.

 

 

Hvordan unngå frost på frontruten?

Frost dannes veldig raskt, spesielt om natten. Det viktigste du må gjøre for å unngå frost er å parkere bilen unna regn, snø og vind. For å beskytte bilen er det best å dekke over hele bilen hvis den skal stå stille i noen dager. Bruk frontrutetrekk eller presenning hvis bilen ofte er på farten. Du finner mange typer i butikker eller på nett.

 

 

Hvorfor blir frontruta frossen?

Gjenstander som er i kontakt med bakken midt på vinteren, avkjøles om natten fra bakken. Frost dannes når temperaturen på frontruten faller under 0°C. Vanndampen kondenserer i luften (blir til væske), kommer i kontakt med ruta, så fryser det. Dette gjør kjøretøyet kaldere enn omgivelsen, spesielt tidlig om morgenen. Det er hovedsakelig fuktigheten i morgenluften som går over til frost på frontrutens overflate.

 

Kan isen fjernes på frontruten umiddelbart?

Ikke hell varmt vann på frontruten for å fjerne is! For det første vil det ikke hjelpe, fordi vannet som helles på kjøles raskt ned og kan også bli til is, men hovedgrunnen til at denne metoden ikke er anbefalt, er at den forårsaker et termisk sjokk i glasset. Hvis det er en bitteliten steinsprut på ruta fra før av, kan den fort utvide seg til en stor sprekk.

 

Hvorfor fryser det på innsiden av frontruta?

For å ha det komfortabelt i bilen gjennom vinteren er det ofte nødvendig å skru opp temperaturen. Dette gjør luften varmere inn i bilen enn luften utenfor. Fuktigheten som dannes hovedsakelig på grunn av pust sprer seg og blir til et tynt islag på alle bilens innvendige glass når luften kjøles ned. Finn noen tips om hvordan du unngår dette.

 

Finn et senter

Behov for mer informasjon?