banner3.png
FAQ

Hvorfor og hvordan bytter du sidevinduet på bilen din?

Er sidevinduet på bilen din knust? Dette kan være et resultat av en kollisjon, hærverk eller innbrudd. Ved skader på bilens sidevinduer, er reparasjon vanligvis ikke mulig. Hvorfor er det viktig å bytte ut sidevinduet på en bil, og hvordan går du frem?

 

Hvorfor må sidevinduet på en bil skiftes?

Ved en kollisjon er det mindre risiko for at et prosjektil bryter gjennom sidevinduene enn gjennom frontruten. Sideruter er vanligvis laget av herdet glass i stedet for laminert glass. Herdet glass knuses i tusenvis av små glasskuber som er mindre skarpe enn store, bladlignende biter. Hvis et sidevindu blir truffet, vil det knuses fullstendig. En enkel reparasjon er ikke et alternativ, i motsetning til en frontrute.

Et bilvindu kan bare repareres under to forhold:

  • Glasset skal være laminert glass,
  • Skaden må være liten (mindre enn 25 mm) og ikke hindre sikten din.

Det er uunngåelig å bytte ut bilvinduet hvis det er et sidevindu i herdet glass.

 

Hvordan bytter du sidevinduer?

Fordi herdet glass er utsatt for å gå i stykker i mange biter, må disse fjernes fra kupeen og vinduskarmen. Derfor må du bytte bilvinduet så snart som mulig.

Utskifting av bilvindu krever en fagmann med riktig utstyr og evnen til å jobbe med vinduets hevemekanisme. Operasjonen kan skade det elektriske systemet som åpner og lukker vinduene, noe som krever nøye oppmerksomhet.

Gjør en avtale

Noen ganger er det også nødvendig å utføre en elektrisk diagnose av kjøretøyet for å sikre at nye vinduer fungerer som de skal.

I Glassdrive følger vi en streng protokoll for ethvert ruteskift:

  • Fjerne håndtak og alle koblinger sammen med dørpanelet;
  • Grundig rengjøring fra bilens sidevindu;
  • Installere nytt vindu på kjøretøyet og tilpasse det;
  • Koble til de elektriske komponentene og montere igjen.

Ruteskift tar gjerne mindre enn to timer.

 

Hvorfor kan du stole på Glassdrive når det gjelder å skifte bilvinduet ditt?

Glassdrive tilbyr deg unik ekspertise og produkter av høyeste kvalitet, især bilglasset produsert av Saint-Gobain, Europas ledende bilglassprodusent.

Bilvinduet erstatter vi med glass som matcher originalen: det kan være tonet, atermisk, herdet eller laminert glass, etc., men fremfor alt garanterer vi samme kvalitet som originaldelen: den samme upåklagelige kurvaturen, den samme perfekte gjennomsiktigheten, som garanterer deg samme kvalitet og kjørekomfort som du hadde før glasset knustes.

Kostnaden for å skifte bilvinduet dekkes av glassbrudd-garantien som er inkludert i bilforsikringen din (ekskludert selvrisiko). Alt du trenger å gjøre er å bestille time på et Glassdrive-senter!

Gjør en avtale

Behov for mer informasjon?