Skifte bilrute

Skifte bilrute

Hos Glassdrive hjelper våre dyktige montører deg å avgjøre om en rute kan repareres eller om den må skiftes. Vi prøver alltid å reparere ruten først, men om skaden er for stor må ruten skiftes. Ved ruteskift vil det påløpe en egenandel, avhengig av hvilken forsikring du har.

Hvorfor kan det være viktig å skifte bilglass?

Om en steinsprut er stor eller har utviklet seg til en sprekk, så vil sikkerheten til deg og dine passasjerer være fare og bilen vil ikke gå gjennom en EU-kontroll. En meget slitt frontrute er også en trafikkfare. Å skifte bilrute er da nødvendig. Frontruten utgjør opp til 34 % av bilens vridningsstivhet, og en skadet frontrute svekker karosseriet og dynamikken i bilen. Å skifte bilrute er en rask og enkel måte for deg å kjøre trygt videre.

Hvorfor kan det være viktig å skifte bilglass?

Originalglass

Vi er en del av Saint-Gobain konsernet som leverer Sekurit originalglass til over 50 % av bilparken i Europa. Vi vil alltid skifte rute med glass av høyeste kvalitet fra Saint-Gobain Sekurit, noe som gjør at ruten blir like god som originalen. Alt bilglass hos Glassdrive er produsert etter OEM-standard. Takket være bruk av originale reservedeler, riktig tilbehør & verktøy og erfarne montører, kan vi alltid garantere arbeid og ruteskift av høyeste kvalitet.

Vær oppmerksom på enkelte kopiruter i markedet som man kan bli ledet til å tro at holder originalkvalitet. Det er godt kjent blant fagfolk at det kan være problemer med glasskvalitet, passform og tilhørende teknologi på ulike kopiruter som også kan ha en relativt høy pris. Slike produkter er ofte langreiste, noe som heller ikke er heldig ut i fra miljøhensyn. Spør gjerne hvor ruten er produsert og hvem som er leverandør av selve bilglasset.

Kalibrering av førerassistansesystemer

Kalibrering av førerassistansesystemer

Mange nye biler har førerassistansesystemer med kameraer og sensorer montert i frontruten som har viktige sikkerhetsfunksjoner. Kvaliteten på glasset er avgjørende for at disse intelligente systemene skal fungere. Riktig og fagmessig montering av de tekniske delene er like viktig. Ofte er det montert kameraer og sensorer i frontruten som gir opplysninger til bilens sikkerhetssystemer. Ved skifte av frontruten må disse kalibreres på nytt for å fungere optimalt. Vi sikrer at du får ruten din korrekt montert og at kalibreringen blir utført riktig for akkurat din bil. Steinsprut reparasjon krever ikke kalibrering.

 Glassdrive verksteder har utstyret og kompetansen for å kalibrere kameraer og sensorer på alle bilmerker og modeller. Avhengig av biltypen vil man velge en av to typer kalibrering ved skifte av frontruten:

  • Dynamisk kalibrering: Kameraet blir kalibrert når bilen kjøres på veien.
  • Statisk kalibrering: Kameraet blir kalibrert ved bruk av laserteknologi og en simulatorvegg som er unik for hvert bilmerke.

 

Glassdrive verksteder utfører kalibrering i henhold til bilfabrikantenes spesifikasjoner og krav

Glassdrive verksteder utfører kalibrering i henhold til bilfabrikantenes spesifikasjoner og krav. Av og til vil vi testkjøre bilen din for å sikre at alt fungerer optimalt etter ruteskift og kalibrering.

Gjør en avtale