Reparasjon av steinsprut

Reparasjon bilrute

Har du et lite hakk eller en steinsprut i frontruta? Da er det viktig at du får hjelp til å fikse skaden så raskt som mulig. En ubehandlet steinsprut gir nedsatt sikkerhet, og du risikerer at skaden utvikler seg slik at hele ruten må skiftes. Hos Glassdrive prøver vi alltid å reparere steinsprut først. Våre dyktige montører hjelper deg og avgjør om ruten kan repareres eller om den må byttes. Hvis du har kasko eller delkasko forsikring, er steinsprutreparasjon helt kostnadsfritt for deg og vil ikke påvirke bonusen din. Vi reparerer steinsprutskader og sprekker på alle biler og alle merker. Kontakt oss for en gratis vurdering.

 

 Hvorfor er steinsprutreparasjon viktig

Hvorfor er steinsprutreparasjon viktig?

En liten steinsprut kan lett utvikle seg til at ruta sprekker om den ikke repareres med en gang. Steinsprut og sprukket glass reduserer sikten din, noe som kan utsette deg og passasjerene dine for fare. Frontruten utgjør opp til 34 % av bilens vridningsstivhet, og en skadet frontrute svekker karosseriet og dynamikken i bilen. En reparasjon av steinsprut tar kun 30 minutter, og er en rask og enkel måte å kjøre trygt videre.

Fem fordeler ved å reparere en liten steinsprutskade så snart som mulig:

 1. Sikkerhet: En steinsprutskade kan bli en sprekk når som helst. Når du kjører kan dette ha stor påvirkning for passasjerenes sikkerhet.

 2. Unngå at du ikke får godkjent bilen i EU-kontroll: Når en steinsprutskade er innenfor sjåførens synsfelt, kan det føre til at du ikke får godkjent bilen i en EU kontroll.

 3. Spar tid: Det er raskere å reparere en steinsprutskade enn det er å utføre et ruteskift.

 4. Spar penger: Ved å reparere steinsprutskaden kan du forhindre at du må bytte frontruten. I de fleste tilfeller kan Glassdrive reparere frontruten din uten kostnad for deg, og det påvirker ikke bonusen din.

 5. Enkelt: Glassdrive håndterer all kontakt med forsikringsselskapet ditt.

Glassdrive Steinsprutplaster

Steinsprutplaster

For å beskytte steinsprutskaden og hindre at det utvikler seg en sprekk i frontruten kan du få gratis ruteplaster av oss. Plasser ruteplasteret på steinsprutskaden så fort skaden har skjedd og avtal tid med et av våre Glassdrive verksteder.

 

De ulike typene frontruter

 • Akustisk Glass Vindu: Akustiske vinduer er designet for å redusere støy fra utsiden av kjøretøyet, og gir en roligere og mer behagelig kjøreopplevelse. De har et spesielt akustisk mellomlag som hjelper til med å absorbere og dempe lydbølger.
 • Solreflekterende Vindu: Disse vinduene er behandlet med et spesielt belegg eller film som hjelper til med å reflektere en del av solens varme og UV-stråler, og reduserer mengden varme som kommer inn i kjøretøyets kupe. Denne funksjonen kan bidra til å holde interiøret kjøligere og redusere belastningen på klimaanlegget.
 • Heads-Up Display (HUD) Vindu: HUD-vinduer er designet med et spesielt belegg som tillater projeksjon av informasjon på vinduet, direkte i førerens synslinje. Denne teknologien kan vise hastighet, navigasjonsanvisninger og annen relevant informasjon uten at føreren trenger å flytte blikket fra veien.
 • Regnsensor Vindu: Noen moderne kjøretøy er utstyrt med regnsensorvinduer som bruker sensorer til å oppdage regn eller fuktighet på glassoverflaten. Disse vinduene aktiverer automatisk vindusviskerne med passende hastighet for å opprettholde god sikt uten at føreren trenger å gripe inn.
 • Oppvarmet Vindu: Oppvarmede vinduer har innebygde varmeelementer som hjelper til med å smelte is og snø, og forbedrer siktbarheten under kalde værforhold. De kan også hjelpe til med å tine opp vinduet raskere enn tradisjonelle metoder.

 

Vanlige årsaker til frontruteskader : 

Vanlige årsaker til skade på frontruten

Skade på frontruten kan oppstå av ulike årsaker. Å forstå de vanlige årsakene kan hjelpe deg med å treffe forebyggende tiltak og unngå unødvendige reparasjoner. Noen vanlige årsaker til skade på frontruten inkluderer:

1. Steinsprut og avfall

Flygende steiner og avfall på veien kan forårsake skader som sprekker og sår i frontruten din. Dette er vanlig når du kjører på motorveier eller i bygge- og anleggsområder.

2. Ekstreme temperaturforandringer

Plutselige temperaturforandringer kan få glasset til å utvide eller trekke seg sammen, noe som kan føre til sprekker. For eksempel kan det å helle varmt vann på en frossen frontrute føre til at den sprekker.

3. Ulykker og kollisjoner

4. Stress fra ujevnt trykk

Ujevnt trykk på frontruten, for eksempel å smelle igjen bildøren kraftig, kan føre til dannelse av sprekker.

 

Supplerende spørsmål angående reparasjonen av frontruten min.

Kan jeg kjøre med en sprukket frontrute ?

Det anbefales ikke å kjøre med en sprukket frontrute, da det kan gå ut over sikkerheten din og føre til ytterligere skade.

 

Hvor lang tid tar en frontrutereparasjon ?

Varigheten av en frontrutereparasjon avhenger av omfanget av skaden. Mindre reparasjoner kan ofte fullføres innen 30 minutter til en time.

 

Kan en reparert frontrute være like sterk som en ny ?

En riktig reparert frontrute kan gjenvinne sin styrke og strukturelle integritet, og gi pålitelig beskyttelse.

 

Hva skjer hvis jeg ignorerer en liten sprekk i frontruten min?

Å ignorere en liten sprekk kan føre til ytterligere skade og kompromittere kjøretøyets sikkerhet. Det er best å håndtere eventuelle skader umiddelbart for å unngå kostbare reparasjoner eller utskifting.

 

Hva er tidsrammen for å melde om glassbrudd?

Tidsrammen for å melde om en glasskade kan variere avhengig av forsikringsselskapet og vilkårene i forsikringsavtalen. Imidlertid anbefales det generelt å melde om en ødelagt frontrute eller glasskade så snart som mulig etter at hendelsen har skjedd.

I mange tilfeller krever forsikringsselskaper at forsikringstakerne melder om glasskader innenfor en bestemt tidsperiode, vanligvis fra 24 timer til noen få dager. Det er viktig å gjennomgå forsikringsavtalen din eller kontakte forsikringsselskapet direkte for å forstå den spesifikke tidsrammen for å melde om en glasskadesak.

Å melde om skaden umiddelbart bidrar til en smidigere saksprosess og sikrer at nødvendige reparasjoner eller erstatninger kan ordnes i rett tid. Å vente for lenge med å melde om skaden kan føre til komplikasjoner eller potensiell avvisning av kravet fra forsikringsselskapet.

 

Frontrute reparasjon: Hva du kan gjøre mens du venter ?

Mens du venter på reparasjon av frontruten, er det viktig å utvise forsiktighet. Her er noen tiltak du kan gjøre:

 • Påfør en beskyttende limlapp på skadede området.
 • Ta hensyn til fartshumper eller uregelmessigheter i veibanen.
 • Unngå å kjøre over hull i veien.
 • Justér gradvis temperaturen inne i kjøretøyet for å unngå plutselige varme- eller kuldeendringer.

Disse tiltakene kan bidra til å forhindre ytterligere skade eller forverring av spon eller sprekk inntil du kan få det profesjonelt reparert på Glassdrive-senteret. Det er imidlertid viktig å merke seg at dette er midlertidige tiltak, og det anbefales fortsatt å få frontruten reparert raskt for å opprettholde strukturell integritet og sikre din sikkerhet under kjøring.

 

Skade på frontruten og kjøretøyinspeksjon: Viktig informasjon

For kjøretøy som er over 4 år gamle, er det påkrevd å gjennomgå en obligatorisk teknisk inspeksjon. Denne inspeksjonen bør utføres hvert 2. år og gjennomføres innen 6 måneder før salget av kjøretøyet. Formålet med inspeksjonen er å vurdere kjøretøyets tilstand og sikre at det ikke utgjør noen fare verken for føreren eller andre bilister.

Hvis et sprukket frontrute anses som en alvorlig eller kritisk svikt, kan det føre til en ugunstig utfall under den tekniske inspeksjonen. I slike tilfeller vil du få beskjed om å reparere sprekken i frontruten før du gjennomgår en re-inspeksjon.

Vanligvis blir sprekker som er lengre enn 30 cm (11,8 tommer) og påvirker størrelsen til en 2-euro mynt, ansett som grunnlag for avvisning under den tekniske inspeksjonen. Det samme gjelder hvis kjøretøyet har mer enn 3 påvirkninger eller hvis påvirkningen hindrer førerens synsfelt. En re-inspeksjon er nødvendig for å oppfylle kravene i den tekniske inspeksjonen.