Reparasjon bilrute

Reparasjon bilrute

Reparasjon av frontrute

Har du fått en sprekk i frontruta? Er du usikker på en liten skade og trenger en ekspertvurdering? Vi er her for å hjelpe deg. Reparasjon eller ruteskift: Vi garanterer det beste alternativet for frontruten din.

Din bilglassekspert!

 • Vårt team på 1400 verksteder i hele Europa jobber hver dag for å gjøre reisen enklere og tryggere.
 • Bør du reparere eller bytte ut frontruten? Hos Glassdrive forsøker vi altid å reparere ruten først. Dette er vår forpliktelse og bidrag til en mer bærekraftig verden. Når det er mulig, tilbyr vi alltid å reparere frontruten (i stedet for å erstatte den).
 • Som spesialister er vi utstyrt med godkjent verktøy for å sikre at frontruten din blir forskriftmessig reparert. Eller skiftet om nødvendig.
 • Har du et nødstilfelle? Kom og besøk oss, så reparerer vi ruten din i løpet av 30 minutter, eller finner et tidspunkt som passer best for deg.

Frontruten min er skadet. Hvordan vil du reparere den?

Hos Glassdrive prioriterer vi alltid å reparere frontruten din. Frontruten din er laget av laminert glass. Dette betyr at den består av tre ark. To glassplater omgir et sentralt plastark. Dette plastarket fungerer som en buffer, absorberer støt og forhindrer at frontruten bryter inn i små biter. Dette forenkler ofte reparasjonen

 

Slik reparerer vi frontruten:

 1. Rengjøring av skaden på frontruten: Våre eksperter rengjør det skadede området. Vi må unngå rester (steiner, støv, pollen, etc.) i sprekkene.
 2. Injisere resin i sprekken: Vi fyller resin i sprekken i frontruten.
 3. Oppvarming av resinen: Når resinen er injisert i sprekken, brukes varme til å herde den.
 4. Polering av frontruten: Overflaten på frontruten blir polert rundt det reparerte området for å fjerne overflødig materiale og sikre perfekt synlighet.

 

I tilfelle skade, hvordan avgjøre om en må reparere eller skifte frontruten?

Ved å svare på 5 enkle spørsmål kan du stille en forhåndsdiagnose og anslå om skaden kan repareres:

 

 • Er det en sprekk?
 • Er det 4 eller flere hakk i ruta?
 • Er skaden i førerens synsfelt?
 • Er skaden mindre enn 4 cm fra kanten av frontruten?
 • Er skaden større enn 2,5 cm i diameter?

 

Hvis du svarte "ja" på ett eller flere av disse spørsmålene, må frontruten skiftes ut for å forebygge sikker kjøring. Hos Glassdrive hjelper vi deg med å komme tilbake på veien så snart som mulig!

 

Hvis du svarte "nei" på alle spørsmålene: Vi kan sannsynligvis reparere frontruten slik at du kan kjøre trygt. Er frontruten atermisk eller oppvarmet? Teknologien som brukes i dette tilfellet betyr at denne typen skader ikke kan repareres. Frontruten må skiftes ut for din egen sikkerhet.